Музичний керівник

Піскун Світлана Вікторівна, музичний керівник. 

В дошкільному навчальному закладі  №24 «Калинка» працює з 03.11.2008 року.
Загальний стаж педагогічної діяльності – 30 років.
Освіта – повна вища, спеціаліст. Український державний педагогічний університет ім.М.П.Драгоманова, 1996 рік, вчитель музики та музичний вихователь.
Підвищення кваліфікації протягом останніх 5 років – за категорією музичний керівник закладів дошкільної освіти ЧОІПОПП №003632-18, 12.12. 2018 року.
У 2014 році атестована на присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії».
Питання професійної самоосвіти, над яким працює – «Оптимізація музично-педагогічної діяльності відповідно сучасних вимог». 

В практику роботи активно впроваджує програму «Українське дошкілля»: підбирає відповідний музичний репертуар, розробила перспективу занять та планування музичних занять для кожної вікової групи. Під час роботи враховує психологічні особливості дітей, їх музичні вподобання та можливості, що допомагає створювати неповторні свята та розваги. В практику роботи з дітьми активно впроваджує сучасні ідеї, технології та методики:
   Карл Орф – елементарне дитяче музикування та імпровізація;
   Золтан Кодай – вокальна дитяча творчість та ручні знаки;
   Жак Далькроз – пластичні імпровізаційні рухи тіла під музику;
   Сузукі – опанування співу, як мови;
   мнемотехніка,
   логоритміка;
   музикотерапія;
   пальчикові ігри;
   ігри-ритмомовки зі звучними жестами;
   арт-ігри;
   вправи-медитації;
   прийоми «суджок терапії» - з масажними м’ячиками;
   казки-шумівки;
   технологія «сторітелінгу» - придумування та розповідь захопливих історій;
   дидактичні посібники на основі кілець Р.Луллія;
   інформаційні технології (ІКТ);
   партнерство з батьками та ін.
В своїй роботі активно приймає участь у загально-садових та міських формах роботи. Так, 07.11.2018 року було проведено методичне об’єднання музичних керівників міста на тему «Розвиток творчих музичних здібностей дітей старшого дошкільного віку засобами використання казки в музичній діяльності». Разом з дітьми та педагогами старшої групи «Живчики» підготували та показали музичну театралізовану казку «Муха-Цокотуха» ( за методикою елементарного музикування К.Орфа) та музичну дитячу оперу «Сонце і дощ» сучасного композитора-пісняра В.Ф.Лепешка.
З 2014 року протягом 5 років була членом журі міського етапу обласного конкурсу «Мистецький дивокрай».
З 2009 року з дітьми старшого дошкільного навчального закладу проводить заняття гуртка з театралізації «Домісолька».
Активно залучає до співпраці педагогічний колектив та батьківську громаду. Творчою групою педагогів складаємо авторські креативні сценарії, пишемо вірші, продумуємо атрибути та декорації, разом з дітьми та батьками виготовляємо костюми, підбираємо музичний репертуар і як підсумок нашої кропіткої роботи – виступ творчого колективу дітей та педагогів «Калинонька» в ДНЗ перед дітьми та батьками на святах та розвагах, на батьківських зборах, на звітах перед громадськістю, вітаємо трудові колективи нашого міста з різними святами, а також відео-вітання на сайті нашого закладу.
Адже наш садочок називається «Калинка» і це співзвучно з українськими традиціями, які ми несемо щороку у різдвяні та Новорічні свята. З 2009 року ми розпочали традицію віншувальної коляди. Для цього ми вивчаємо всі традиції щедрування і колядування на Україні. Цим ми виховуємо у дітей почуття гордості за свою країну, любов до своєї родини, України, повагу до українських народних традицій.
Свої творчі доробки – сценарії свят та розваг, конспекти, консультації систематично розміщую на педагогічних сайтах «Методичний портал», «Всеосвіта», «MCFR Педрада», «На Урок» та ін.; приймає участь у онлайн-вебінарах, конференціях, про що засвідчують відповідні сертифікати та дипломи.
Свою щоденну систематичну роботу постійно висвітлює в Педагогічній вітальні на сторінці музичного керівника.