Християнська етика


Керівник: Овчаренко Галина Володимирівна, освіта вища; кваліфікаційна категорія: «Спеціаліст», стаж педагогічної роботи – 25 років.
Метою, завданням гуртка «Християнська етика» є: плекання духовності української нації, формування особи дитини на засадах християнської моралі, доброти, людяності, милосердя, чесності, працьовитості; виховання духовно багатої особистості, яка б усвідомлювала свою відповідальність перед Богом, Батьківщиною, народом.
Програма гуртка побудована на національній основі, в ній використаний педагогіко–виховний досвід українського народу, врахований його менталітет. У програмі гуртка відображені традиційні для українців морально – етичні проблеми.Слово «етика» (з грецької «етос») означає мораль, звичай. Етика – це наука про мораль, про систему правил життя. Християнська етика – це наука про моральне добро людини. Даний виклад предмета заснований на євангельських притчах Ісуса Христа.
Етика вчить, що таке добро і що таке зло. Це наука про мораль. Етика вказує шляхи подолання зла і шляхи досягнення добра.
Майбутнє нашої держави, що має багату тисячолітню християнську культуру, залежить від християнського виховання, від змісту тих цінностей, які закладаються в серця дитини, від мудрої книжки, рідного слова.
Враховуючи потребу духовного відродження України, дошкільний заклад покликаний забезпечити наповнення всіх ланок навчально-виховного процесу змістом, який би допомагав педагогам виховувати душу, чесні і сильні характери, формувати сумління і громадянські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших – і спонукав би дошкільнят у єдності з Богом вирости корисними своєму народові.