Візитка закладу


 
Ми - дошкільний навчальний заклад № 24 "Калинка".
Історія закладу розпочалася 1956 року, а з 1988 року заклад функціонує в теперішній будівлі.
Дошкільний навчальний заклад працює щодня, крім суботи та неділі. Чергова група працює з 7.00 до 19.00, всі інші групи з 7.30 до 18.00.
Напрямок роботи, за яким працює заклад - морально-етичне виховання.
Науково-методична проблема закладу: «Підвищення рівня морально-етичного виховання особистості дошкільника та професійної компетентності педагога шляхом впровадження гуманної педагогіки у світлі сучасних тенденцій дошкільної освіти».
Наш заклад є учасником регіонального експерименту з теми "Використання казки у розвитку емоційної сфери дитини передшкільного віку".
Дошкільний навчальний заклад №24 "Калинка" працює з дітьми та їх батьками щодо відродження українських народних традицій. Відтворення українських обрядових свят сприяють розвитку духовного потенціалу дітей та дорослих, позитивно впливає на моральне виховання.
Гордістю закладу є творчі колективи: «Домісолька» (дитячий) та «Калинка» (працівники закладу). Музично-літературні композиції цих колективів знають та люблять у нашому місті та за його межами.
З 2018 по 2022 рік наш заклад є учасником регіонального експерименту з теми "Використання казки у розвитку емоційної сфери дитини передшкільного віку". 
На даний час мережа закладу становить 7 груп, які відвідують 120 дітей. В закладі функціонують 2 групи ясельного віку та 5 груп дошкільного віку, з яких одна – логопедична, дві - інклюзивні.
У дошкільному закладі функціонують музична та спортивна зали, медичний блок, кабінет психолога, інклюзивно-ресурсна кімната.
Освітньо-виховна робота з дошкільниками проводиться за програмою розвитку дитини дошкільного віку "Українське дошкілля".
Для задоволення освітніх запитів дітей у закладі функціонують такі гуртки:
- "Наша мова калинова" - керівник Багач Д.Б.,
- "Домісолька" - керівник Піскун С.В.,
- "Цікаві шашки" - керівник Брикун В.В.,
- "Easy Eanglish" - керівник Задорожна В.В.,
- "Християнська етика" - керівник Овчаренко Г.В.,
- "Дослідницька діяльність" - керівник Полукеєва Ю.М.
Колектив закладу дошкільної освіти налічує 42 особи, з них 20 педагогів. В закладі працюють вчитель-логопед, практичний психолог, музичний керівник, інструктор з фізкультури та медична сестра.